Міська рада Косова не надає інформацію про комунальну власність міста

21 Лютого 2017 13:26

Косівський районний суд Івано-Франківської області постановив, що міська рада Косова незаконно не надала належної відповіді на запит, у якому мешканець Косова Олександр Вуйцік просив надати йому інформацію про стан 11 об’єктів комунальної власності.

Суд визнав діяльність міської ради Косова протиправною, зобов’язав надати позивачу необхідні копії документів та стягнув з міськради судовий збір на користь держави у розмірі 640 гривень.

Раніше Олександр Вуйцік звернувся із запитом на отримання публічної інформації до Косівської міськради і просив надати інформацію про правовий статус комунальних об’єктів Косова, площі земельних ділянок та копії договорів, якщо ці об’єкти були відчужені.

Косівська міська рада надіслала лист, котрий містив інформацію тільки про правовий статус об'єкту, правовий статус земельної ділянки під об'єктом та площу цієї ділянки. Оскільки така відповідь не містила всієї запитуваної інформації, то запитувач направив до міської ради повторний запит, однак вичерпної відповіді так і не отримав, після чого звернувся до суду.

Косівський районний суд у своєму рішенні посилається на ст. 34 Конституції України, ст. 3, 4,13, 14, 20 та 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Попри рішення суду, повну інформацію по комунальних об’єктах Косова розпорядник досі не надав.

 

«Доступ до правди»