Міністерство оборони відповіло, що витратило на картриджі для друку прес-карт 4 800 грн, а на самі карти – 345 грн

13 Листопада 2015 17:03

Міністерство оборони витратило на картриджі для друку акредитаційних карт в зоні АТО 4 800 грн, а на самі карти 345 грн. Такий висновок можна зробити з відповіді МО на інформаційний запит.

Запитувач просив відповісти, скільки закуплено принтерів для друку пластикових прес-карт, скільки грошей виділено на 2015 рік на обслуговування ци принтерів, а також надати копію документів на закупку принтерів, що друкують пластикові прес-карти, та витратних матеріалів для них.

МО відповіло, що є дві локації, де здійснюється видача прес-карт – штаб АТО у Краматорську і Управління комунікацій МО у Києві.

У Краматорську для журналістів, які працюють у зоні АТО і отримали акредитацію в СБУ, прес-карти виготовляються на принтері Zebra ZXP Series 1, який було передано безоплатно благодійним фондом «З вірою в себе» та поставлено на облік МО.

«З часу отримання зазначеного обладнання для його обслуговування було закуплено 6 картриджів за ціною 800 грн за штуку…», - пише Міністерство оборони і не зазначає про жодні інші витрати.

У Києві прес-карти друкують на принтері Datacard SP-35.  Зазначене обладнання не закуповувалося, а було передано Управлінню комунікацій і преси МО по внутрішній накладній від Комендатури МО.

 

Про жодні інші витрати у відповіді МО не йдеться.

Читати запит і відповідь повністю

Запит щодо принтера було надіслано 20 жовтня, після того як Міністерство оборони вчергове відмовило журналістам у видачі прес-карт в Києві на підставі того, що принтер зламався. Ситуація з нестабільною роботою принтера продовжується від початку 2015 року і створює невиправдані перешкоди для роботи медіа в зоні АТО.

Українські журналісти навіть завели акаунт принтера в твітері https://twitter.com/printer_MO, де від особи «принтера МО» інформують про його стан.

Відповідь на інформаційний запит вдалося отримати після обговорення на Фейсбуку новини про те, що Міністерство оборони понад 20 днів рахує принтери, до якого долучилися журналісти та працівники МО.

 

«Доступ до правди»