«Мільйон дронів Зеленського»: Держспецзв’язку каже, що вже закупили понад 600 тисяч штук

2 Квітня 2024 12:32

Із заявленого Володимиром Зеленським одного мільйона дронів вже купили понад 600 тисяч дронів на 30,26 млрд грн. Про це сказали «Слідству.Інфо» в адміністрації Держспецзв’язку. Також держава планує виробити додатково ще один мільйон дронів.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Володимир Зеленський під час пресконференції 19 грудня 2023 року заявив, що Україна виробить один мільйон безпілотників.

«Щодо виробництва — мільйон дронів наступного року ми виробимо. Мільйон ми зробимо. Ми зробимо все, щоб так воно й було. Я знаю, що так воно й буде», — сказав Зеленський.

У адміністрації Держспецзв’язку, яка опікується закупівлею у сфері оборони безпілотних систем, журналістам «Слідства.Інфо» розповіли, що загалом на усі ці дрони планують виділити 43,334 млрд грн. 

Мова йде про FPV-дрони малої, середньої та великої дальності польоту з різним корисним навантаженням, які мають купити у державних виробників.

Як повідомляють у Держспецзв’язку, від заяви Володимира Зеленського про виробництво одного мільйона дронів, вже закупили понад 600 тис. безпілотних літальних апаратів на загальну суму 30,26 млрд грн. 

Держава планує виробити більше дронів. Заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр в ефірі телемарафону заявляла, що виробники дронів здатні виготовляти близько 150 тисяч одиниць БпЛА на місяць. 

«Усіх вразила фраза Президента про можливість виготовлення в Україні мільйона дронів і багато людей в неї чомусь не повірили. Можу запевнити, що Україна в плані виробництва йде вже далеко за мільйон. І я впевнена, що у цьому році ми сягнемо позначки навіть у 2 мільйони», — сказала Гвоздяр.

Раніше Державна аудиторська служба виявила, що Криворізька міська рада переплатила на закупівлі дронів для військових 1 млн грн. На думку аудиторів, Криворізька міськрада безпідставно відхилила економічно вигіднішу пропозицію.

«Доступ до правди»