Мерії Олександрії таки доведеться надати повний список орендарів комунального майна

24 Вересня 2018 11:53

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Олександрійської мерії на рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду, який постановив надати відповідь на інформаційний запит блок-платформі «Моя Александрия» про оренду комунального майна, починаючи з 2014 року по сьогоднішній день. Про це повідомляє «Моя Александрия».

Апеляційний суд постановив відхилити скаргу Олександрійської міськради на рішення Кіровоградського окружного суду. Рішення суду першої інстанції залишити без змін.

В запиті журналісти просили надати списки орендованого комунального майна з 2014 року та прізвища його власників.

«Незважаючи на перемогу в апеляції, поки боротьбу за відповідь на цей інформаційний запит можна вважати завершеною. Призупинити виконання може касаційний суд. Можуть з'явиться якісь вигадки про необхідність оплатити скани і ксерокси. Одним словом, резерви у мерії є, і захищати свої позиції вона буде. Інакше давно дала б відповідь», –  пише «Моя Александрия».

Нагадаємо, в травні мерія відмовилася надати відповіді на два інформаційні запити «Моей Александрии», посилаючись на те, що запитувана інформація є конфіденційною. Один запит був про долю дитячого садка на вулиці Братській, 88, другий – про перелік орендованого комунального майна, починаючи з 2014 року по сьогоднішній день, із зазначенням орендарів і умов оренди.

По двох запитах «Моя Александрия» подала позови до Кіровоградського окружного адміністративного суду і виграла обидві справи. Суд постановив надати інформацію.

Після поразки мерія дала відповідь, що дитячий сад був проданий, хоча знову-таки не відповіла, як,і кому, навіщо і за скільки.

За другим запитом – про оренду майна – мерія подала ​​апеляційну скаргу.

Юридичну підтримку блогу надає громадська організація «Платформа прав людини» та медіаюрист Олександр Бурмагін. Фінансову підтримку забезпечує ініціатива # насудзадоступ.

«Доступ до правди»