Київводоканал відмовився показувати договір на реконструкцію Бортницької станції аерації

9 Березня 2017 13:43

Київський водоканал у відповідь на запит щодо публічної інформації відмовився показувати договір з компанією «Альтіс-констракшн» на проведення підготовчого етапу реконструкції Бортницької станції аерації. Із запитом до комунального підприємства звернулося Бюро громадських експертиз «Громекс», про що повідомило на своєму сайті.

Посилаючись на ч.5 ст.6 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», Київводоканал вказав, що він не є розпорядником запитуваної інформації:

«Запитувана інформація не належить до інформації та документів, що підтверджують умови розпорядження та отримання бюджетних коштів. Запитувана інформація не належить до інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них, відносно яких суб’єкт господарювання є природною монополією», йдеться у відповіді Київводоканалу.

У відповіді також зазначено, що на сайті Уповноваженого органу з питань закупівель оприлюднена інформація щодо ходу реалізації проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництва технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації».

Нагадаємо, згідно ч.2 ст.22 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

ГО «Громекс» звернулася зі скаргою до Омбудсмана.

 

«Доступ до правди»