Київська ОДА відмовилася надавати інформацію про учасників АТО, які отримали квартири

25 Липня 2017 13:00

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо відмови Київської обласної державної адміністрації надати інформацію про учасників АТО (в тому числі, родин учасників, які загинули), яким було надано квартири за рахунок місцевого бюджету. Про це повідомляє Фонд захисту права на доступ до інформації, який здійснює юридичний супровід справи.

Запитувач просив надати інформацію про кількість та площу виділених квартир та імена людей, які їх отримали.

У відповіді Київська ОДА надала інформацію про площу квартир, але відмовилась вказувати ПІБ осіб, яким вони були надані. У своїй відмові розпорядник зазначив, що дані про учасників бойових дій (АТО), родин загиблих в АТО із зазначенням їх прізвища, імені, по батькові, соціального статусу належать до конфіденційної інформації про особу, яка не може бути надана згідно з положенням п. 2 ч. 1 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ч. 2 ст. 17 Закону України «Про боротьбу з тероризмом».

Юристи Фонду, у свою чергу, наголошують: відповідно до ч.5 ст. 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» прізвище, ім’я та по батькові осіб, які отримали бюджетні кошти чи майно є відкритою інформацією.

Розгляд справи у судовому засіданні відбудеться 07 листопада 2017 року.

 

 

«Доступ до правди»