Куди релокувалось найбільше підприємств – відповідь на запит

13 Липня 2023 00:00

Про кількість релокованих на захід України підприємств Міністерство економіки відповіло на запит користувача Омеляна Тарнавського.

На першому місці — Львівська область. Туди релокувалися 194 підприємства. З них продовжують працювати на новій локації 178 підприємств.

На другому місці — Закарпатська область. Вона прийняла 120 підприємств. З них продовжують працювати на новій локації 108 підприємств.

На третьому місці — Чернівецька область. Там почали нову сторінку своєї діяльності 78 релокованих підприємств. З них продовжують працювати на новій локації 67 підприємств.

На четвертому місці — Івано-Франківська область. Її обрали 69 підприємств. З них продовжують працювати на новій локації 60 підприємств.

На п’ятому місці — Дніпропетровська область. Незважаючи на близькість до лінії фронту, туди переїхали 65 підприємств. Вірогідно, це пов’язано із складністю транспортування технічних засобів бізнесу і бажанням діяти в межах свого регіону. Водночас з них продовжують працювати на новій локації 24 підприємства.

«Вибір перших 4-х областей цілком зрозумілий: наразі вони є тиловими, що дає можливість бізнесу відносно безпечно працювати і прогнозувати розвиток власної справи. Низький рівень привабливості тилових Волинської і Рівненської областей, ймовірно, пов’язаний із потенційними загрозами з боку Білорусі», - написав у своєму телеграмі Омелян Тарнавський, аналізуючи можливі причини таких тенденцій.

З початку війни із зони бойових дій переїхали 833 підприємства. 657 з них вже функціонують на новому місці.

 

«Доступ до правди»