Кондиціонери – у кожному третьому салоні львівського громадського транспорту

23 Червня 2023 00:00

З 543 одиниць громадського транспорту Львова кондиціонери або вентиляційні системи обдуву салону встановлені у 178.  Серед них – у 50 тролейбусах, 14 трамваях та 14 автобусах є кондиціонери, а ще у 100 автобусах – вентиляційні системи. Про це у відповіді на запит Tvoemisto.tv повідомили в Департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. 

Зазначимо, що загалом транспортна система громадського транспорту у Львові налічує 393 автобуси, 70 тролейбусів та 80 трамваїв.

«Цьогоріч в міському бюджеті коштів на встановлення кондиціонерів у громадському транспорті не передбачено. Встановлення кондиціонерів в транспортних засобах громадського транспорту вимагає значних коштів, наявність яких, на превеликий жаль, відсутня, у зв’язку із непередбачуваними обставинами, які виникли з причин запровадження на території України карантину та воєнного стану», – йдеться у повідомленні. 

Також додають, що цього року скарг щодо відсутності кондиціонерів у громадському транспорті Львівської міської територіальної громади до управління транспорту не надходило.

Нагадаємо, що у Львові розробили проєкт «Перепланування вулиць Львова на безпечні та екологічно чисті». Він, зокрема, передбачає влаштування тролейбусної лінії 24 маршруту на ділянці від вул. Михайла Драгана до вул. Вернадського.

 

«Доступ до правди»