Комісія з питань майбутнього припинила своє існування (+ підсумки роботи)

23 Травня 2016 12:12

Тимчасова спеціальна комісія з питань майбутнього Верховної Ради України припинила свою діяльність 13 травня. Про це стало відомо з відповіді Верховної Ради України на запит користувача «Доступу до правди».

Користувач «Доступу до правди» поцікавився досягненнями комісії за рік.

Згідно з відповіддю на запит, за рік комісія налагодила зв'язок з Парламентським Комітетом майбутнього Фінляндії, Парламентською радою сталого розвитку Німеччини.

Також йдеться про комунікацію з неурядовими організаціями – Інститут політичних досліджень Японії, Комісією майбутніх поколінь Оксфорд Мартін, Світовою радою майбутнього.

Окрім того, комісія досліджувала роботу Міністерства науки та прогнозування майбутнього Південної Кореї, Міністерства розвитку Туреччини, Федеральної агенції планування у Бельгії,  Національної комісії розвитку і реформування Китаю, Національного інституту трансформації Індії, Національної ради розвитку Тайвані.

Комісія розпочала співпрацю з українськими експертами з «Нової країни», «21 листопада», «Аспен», «Vox Ukraine», «ВікіСітіНоміка» та науковцями – ректором КПІ Михайлом Згуровським, президентом Інституту політичних досліджень Японії Реєм Шираторі, нобелівським лауреатом Даном Шехтманом.

Також комісія провела низку конференцій з метою формування можливих сценаріїв розвитку майбутнього України. Конференції були проведені за кошти українських та іноземних донорів, без залучення бюджетних коштів.

Відтак, разом з «Новою Країною» і «21 листопада» були проведені конференції «Цінності та модернізація» (17 вересня 2015 року), «Економіка України: шлях від занепаду до процвітання»(4.11),  «Людський капітал» (25.11), «Україна в системі світової безпеки» (9.12).

Разом з Міжнародним фестивалем неформальної освіти «Insight» було проведено «Освітній форум 2016: Київ-Харків-Львів» (2.03). З Міжнародним інститутом менеджменту провели такі семінари як «Четверта промислова революція: унікальний шанс чи загроза» (15.03), «Освіта в еру Індустрії 4.0» (19.04).

Усього в заходах взяло участь більше 100 спікерів та 1 000 учасників. Кількість переглядів онлайн становить більше 8 000.

Також 13 квітня Комісія провела слухання на тему «Прогнозування розвитку України».  За результатами роботи, учасники слухання прийняли рішення розпочати розробку законопроекту, який би узгодив державну систему прогнозних документів.

Нагадаємо, Тимчасова спеціальна комісія з питань майбутнього була утворена 22 квітня 2015 року на підставі постанови ВРУ

До складу комісії входили Віктор Вовк, Вікторія Войціцька, Віктор Галасюк, Лілія Гриневич, Олександр Домбровський, Світлана Заліщук, Іван Кириленко, Георгій Логвинський, Олексій Мушак. Головою був Олексій Скрипник (Самопоміч), заступником голови – Сергій Тарута.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»