Командотворення за наші гроші: як львівські депутати ходили в гори

11 Жовтня 2021 11:46

На похід депутатів обласної і районних рад на гору Пікуй витратили щонайменше 100 тисяч гривень платників податків.

Львівська облрада підтвердила у відповідь на запит журналістів видання ZAXID.NET факт витрати 100 тисяч гривень на похід львівських депутатів в гори, але відмовилась коментувати доречність цієї статті витрат.

21 серпня кілька десятків депутатів зійшли на найвищу вершину Львівщини (1405 м), де записали відеопривітання з 30-ю річницею Незалежності України, а потім організували святкування. Похід організувала обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини», яку фінансує Львівська облрада і районні ради.

Як повідомляють «Наші Гроші. Львів», сходження на Пікуй організувала обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» з ініціативи Львівської обласної ради. Участь у сходженні взяли кілька десятків депутатів Львівської обласної ради на чолі з головою Іриною Гримак та її заступниками, працівники облради, депутати районних рад, а також нардеп від «Слуги народу» Ростислав Тістик.

На цей похід витратили близько 100 тисяч гривень з бюджету. Лише на тематичні футболки і поло для учасників сходження витратили 44 тис. грн. Після спуску з гори на них чекала «культурно-мистецька програма» із застіллям, яка обійшлася у 56 тис. грн – зокрема, за невелику сцену з банером і технікою заплатили 34,4 тис. грн, а тенти «зірочка» обійшлися у 22,1 тис. грн.

Єдиним продуктом, адресованим безпосередньо мешканцям Львівщини, з податків яких фінансується діяльність і обласної, і районних рад, став відеоролик тривалістю менше трьох хвилин, записаний на вершині гори.

Коли ж отримали запит, то підтвердили, що на організацію масового сходження депутатів на Пікуй, який назвали «мистецько-промоційним заходом «Нам 30», витратили 100 тис. грн з бюджету області, однак обґрунтувати доречність цих витрат відмовились. Пресслужба також відмовилася коментувати, чи доречно влаштовувати розваги для депутатів за гроші громади. 

Однак у відповіді за підписом заступниці керуючого справами Львівської облради Мирослави Туркало наголошується, що похід у гори із застіллям «був спрямований на об’єднання усіх територіальних громад Львівщини, відзначення чергової річниці незалежності нашої держави, вшанування пам’яті усіх захисників та патріотів України».

Нагадаємо, засновниками обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» є Львівська обласна рада, а також колишні Жовківська, Миколаївська, Перемишлянська, Буська і Дрогобицька районні ради. Виконавчим директором асоціації є Андрій Якимів, а головою правління – голова Львівської облради Ірина Гримак.

 

«Доступ до правди»