Клінічна лікарня Чернівців відмовляється надавати на запит декларації керівництва

22 Травня 2017 11:12

Чернівецька комунальна обласна клінічна лікарня у відповіді на запит журналістки Надії Вірної повідомила, що інформація про декларації керівництва медичного закладу за 2015 рік, а також відомості про їхню  зарплату, не є публічною. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Інформацію про декларації керівників медичного закладу журналістка запитувала вдруге, але відповіді не отримала.

Надія Вірна 15 травня скерувала скаргу до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо усунення порушень права на доступ до публічної інформації та притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності за статтею 212-3 КУпАП.

Як зауважив у скарзі медіа-юрист «Платформи прав людини» Олександр Бурмагін, відповідно до ч. 3 ст. 5 Закону України «Про захист персональних даних» персональні дані, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, оформленій за формою і в порядку, встановленими Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції», не належать до інформації з обмеженим доступом.

Скаржниця просить провести перевірку на предмет вчинення адміністративних правопорушень посадовими особами обласної комунальної установи «Чернівецька обласна клінічна лікарня» у зв’язку з відмовою у наданні публічної інформації та копій документів на запит фізичної особи, притягти до адміністративної відповідальності осіб, які протиправно обмежили доступ до публічної інформації за статтею 212-3 КУпАП та зобов'язати надати відповідні документи.

 

 

«Доступ до правди»