Херсонське училище фізкультури відмовляється розповідати про закупівлю гребінців для волосся і організацію вечірки

18 Вересня 2017 11:30

У Херсонському вищому училищі фізичної культури відмовились надати редактору сайту «Херсонська правда» Тарасу Бузаку копії договорів на закупівлю товарів та послуг, зазначивши, що така інформація є конфіденційною. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на журналіста Тараса Бузака.

У запиті редактор просив надати копії договорів, на підставі яких проводилась оплата публічних фінансів з інформацією про обсяги закупівель та ціну:

 «Нещодавно за допомогою порталу публічних фінансів «Є-Дата» дізнався, що наше училище фізкультури за бюджетні кошти купувало гребінці для волосся, зубну пасту, зубні щітки, креми для взуття, засоби особистої гігієни, а також у платіжці було зазначено, що за бюджетні кошти була проведена вечірка».

Обласна рада відповіла редактору, що не володіє такою інформацією і направила запит до училища. В училищі відповіли, що «договори між фізичними особами – підприємцями та Херсонським вищим училищем фізичної культури є конфіденційною інформацією».

«Оскільки кошти на рахунках комунального закладу є комунальним майном, то відповідно до ч. 5 ст. 6 Закону про доступ до публічної інформації дані про їх витрачання однозначно є відкритими», – прокоментував юрист ІМІ Роман Головенко.

Наразі журналіст має намір звернутися до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та до суду. 

 

 фото - http://spartak.ks.ua/zmagannja/junatskij-sport

«Доступ до правди»