Харківський суд визнав, що Генплан міста не може бути засекречений

24 Лютого 2017 11:30

Дзержинський районний суд Харкова постановив, що інформація про генеральний план міста не може бути з обмеженим доступом. Про це йдеться у постанові суду від 27 січня 2017 року.

Раніше Департамент містобудування, архітектури та генерального плану виконавчого комітету Харківської міської ради не надава інформацію на інформаційний запит та пояснив відмову надавати інформацію тим, що державне підприємство «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя» не зняло з проекту гриф «Для службового користування».

Посилаючись на статті 17 та 19 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» Дзержинський суд постановив, що генеральний план міста Харкова та зміни до нього не можуть мати грифу «Для службового користування».

Як ідеться в постанові, запитувач звернувся до  Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану з проханням надати інформацію про останні зміни, внесені до генплану міста.

У відповіді розпорядника йшлося про те, що заявнику вже надавалась можливість ознайомлення з матеріалами містобудівної документації, в тому числі з документами з грифом «Для службової кореспонденції», однак без можливості копіювання, фотографування.

Не отримавши потрібної інформації у відповідь на свій запит, заявник звернувся зі скаргою до Омбудсмана, а після цього до суду.

 

«Доступ до правди»