Камінь-Каширська районна рада ігнорує запити журналістів про ремонт сесійної зали

10 Липня 2017 14:50

Камінь-Каширська районна рада Волинської області не відповідає на запити журналістів про ремонт сесійної зали. Про це повідомляє журналіст Богдан Ліпич.

Запитувач  просив надати інформацію,  що стосується ремонту сесійної зали в адмінприміщенні Камінь-Каширської районної ради у 2016 році.

У запиті журналіст намагався уточнити, на які потреби були витрачені кошти та просив долучити до відповіді нормативно-правові акти, зокрема, розпорядження голови районної ради. Також журналіст цікавився інформацією про виділення коштів на ремонт сесійної зали у 2017 році (а саме на придбання системи голосування). У третьому запиті журналіст просив надати копію Регламенту районної ради, оскільки не знайшов відповідний документ на сайті.

Запити надіслані на адресу електронної пошти k-kashrad@ukr.net 1 червня 2017 року, але райрада дотепер не надала офіційної відповіді.

Окрім того журналіст розповідає, що намагався подати запит в усній формі, що чітко регламентовано частиною 3 статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації». За словами журналіста, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус відмовився приймати такий запит та вимагав подати його в письмовій формі.

«Доступ до правди» намагався з’ясувати, чи отримала районна рада запити та чому не відповідає, але на електронні листи та дзвінки у раді не відповіли.

 

«Доступ до правди»