Камінь-Каширська рада виконала рішення суду: надала інформацію та відшкодувала судовий збір

1 Грудня 2017 11:06

Камінь-Каширська районна рада виконала рішення суду: надала журналісту Несторові Ліпичу інформацію про витрати на ремонт сесійної зали в адміністративному приміщенні ради та відшкодувала судовий збір 640 гривень.

«Довго, звичайно, довелось чекати, адже від моменту суду пройшло більше місяця. Відповідь на запит теж надали: залишився задоволеним!», - написав журналіст на свої сторінці у Фейсбуку.
Як писав «Доступ»
, судовий збір у справі оплатила ініціатива «На суд за доступ». Надія Вірна, організаторка ініціативи, розповіла «Доступу», що тепер ці гроші буде повернено в загальний фонд і переспрямовано на іншу справи з доступу до інформації.

Нагадаємо, раніше Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав неправомірними дії Камінь-Каширської районної ради, яка у відповіді на запит журналіста Нестора Ліпича повідомила, що запитувану інформацію можна знайти на сайті ради.

«Відповідачем не надано суду належних та допустимих доказів виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме надання відповіді на запит позивача, оскільки лист, яким Камінь-Каширська районна рада повідомила запитувача, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua не є належною відповіддю на запит», - ішлося у постанові суду.

«Доступ до правди»