Кабмін знайшов листа Гройсмана до Ілона Маска

25 Квітня 2017 12:39

Секретаріат Кабінету Міністрів України надіслав копію листа прем’єр-міністра Володимира Гройсмана до Ілона Маска у відповідь на запит. Про це повідомив засновник видання «Інсайдер» Олексій Тамразов на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«Доступ до правди» писав, що після того, як видання надіслало запит до КМУ з проханням надати копію листа, там продовжили термін розгляду запиту до 20 днів, проте відповідь прислали раніше.

Як відомо, Закон України «Про доступ до публічної інформації» передбачає, що розпорядник має надати відповідь на запит не пізніше п'яти робочих днів, проте у разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів. 

Проте медіа-юристу Олександру Бурмагіну, ГО «Платформа прав людини», таке продовження термінів видалося необґрунтованим.

«Дуже дивним виглядає відповідь щодо необхідності пошуку серед значної кількості даних одного єдиного, нещодавнього вихідного документу з КМУ. Думаю, що така підстава для продовження строку розгляду запиту є суто формальною і необґрунтованою», – прокоментував «Доступу» Бурмагін.

У листі Гройсмана до Маска йдеться про те, що в Україні наразі ведуться реформи у сфері енергетики, тому прем’єр-міністр запрошує Ілона Маска відвідати Україну, аби обговорити  можливість застосування винаходів Маска в Україні.

 

Олексій Тамразов також зазначив, що на листі Гройсмана немає вихідного номера.

Приводом для запиту «Інсайдера» стало повідомлення в ЗМІ про те, що на повідомлення Маска в Твітері про проект з енергозбереження в Австралії відреагував прем'єр-міністр України Володимир Гройсман – висловив зацікавленість та запропонував обговорити аналогічний проект щодо України.  «Україні не терпиться стати тестовим майданчиком для інновацій. Давайте обговоримо деталі», – написав у Твітері глава уряду.

 

«Доступ до правди»