Із квітня по листопад – 100 відсотків: у Тернопільській міськраді розповіли про премії Сергію Надалу

13 Квітня 2023 00:00

Суспільне отримало відповідь на свій письмовий інформаційний запит, який надсилало до Тернопільської міськради щодо преміювання міського голови Сергія Надала.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало адміністративний протокол про конфлікт інтересів у мера Тернополя. В НАЗК кажуть, що з 2021 та протягом 2022 року він преміював себе в максимальному розмірі та надавав собі допомогу на оздоровлення, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань також у максимальних гранично допустимих обсягах. Розмір премій міг досягати 250 % від посадового окладу.

У відповіді Тернопільської міської ради на інформаційний запит Суспільного йдеться, що преміювання Сергію Надалу встановлює Комісія міськради з визначення премії міському голові.

«Розмір преміювання міського голови після введення в Україні воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», встановлений йому Комісією Тернопільської міської ради з визначення премії міському голові у березні 2022 року становив 90 %, з квітня по листопад 2022 року – 100 %, а у грудні 2022 року міський голова взагалі не отримував премії», – йдеться у тексті документа.

Фрагмент документа, 1 сторінка. Фото: Скрін відповіді Тернопільської міськради на інфозапит Суспільного

«Звертаємо увагу, що у 2022 році міський голова мав право згідно з нормами чинного законодавства на отримання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги на оздоровлення, однак він не звертався із заявами про надання цих двох видів матеріальної допомоги взагалі, оскільки вирішив відмовитися від цих виплат у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні. Інформацію про те, що міський голова не отримував у 2022 році матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги на оздоровлення Тернопільською міською радою також було надано на запити НАЗК», – повідомив у відповіді на інформаційний запит Суспільного заступник міського голови-керуючий справами Іван Хімейчук.

 

Фрагмент документа, 2 сторінка. Фото: Скрін відповіді Тернопільської міськради на інфозапит Суспільного

В інформаційному запиті Суспільне просило надати інформацію щодо заробітної плати Сергія Надала щомісячно протягом 2021 та 2022 років, включаючи усі надбавки, премії та соціальну допомогу, а також й вказати причини, чому міському голові була потрібна матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань.

 

Фрагмент інфозапиту Суспільного. Фото: Скрін інформаційного запиту Суспільного до Тернопільської міськради

Відповіді про щомісячну заробітну плату, включаючи усі надбавки, премії та соціальну допомогу щомісячно впродовж 2021 року в Тернопільській міській раді Суспільному не надали.

Нагадаємо, міський голова Тернополя Сергій Надал, коментуючи докази НАЗК про конфлік інтересів і преміювання до 250 % від посадового окладу повідомив, що правомірність протоколу НАЗК встановлюватиме суд.

 

«Доступ до правди»