Ірина Кушнір подала заяву на звільнення. Хто очолить управління з доступу – невідомо

16 Березня 2018 15:39

Ірина Кушнір, представниця Уповноваженого з прав людини, начальниця управління з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації, подала заяву на звільнення з Секретаріату Уповноваженого. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуку Богдан Крикливенко, голова Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Офіційних коментарів від Кушнір «Доступ» поки не отримав, проте з неофіційних розмов, що велися раніше, було відомо, що команда Валерії Лутковської має намір піти з Секретаріату Уповноваженого разом із нею.

З повідомлення Крикливенка, відомо, що заяви про звільнення також написали керівники інших управлінь – Михайло Чаплига, Жанна Лук’яненко, Аксана Філіпішина, Катерина Чумак, Олена Зайцева, Святослав Стеценко. Імовірно, це не останні звільнення в Секретаріаті.

Як відомо, учора, 15 березня, Верховна Рада призначила на посаду Уповноваженого з прав людини в Україні народну депутатку від «Народного фронту» Людмилу Денісову. Під час голосування, як пише «Чесно», були зафіксовані масові випадки кнопкодавства. Сама Людмила Денісова проголосувала за себе двічі.

Найближчим часом «Доступ» збирається опублікувати колонку Ірини Кушнір про те, що українському законодавству потрібна норма про зловживання правом на доступ.

Хто очолить управління з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації, поки невідомо.

«Доступ до правди»