Ініціатива «На суд за доступ» компенсуватиме витрати на судовий збір

22 Березня 2017 15:24

Журналісти й активісти, які планують подати судовий позов щодо захисту права на доступ до публічної інформації, відтепер можуть отримати компенсацію вартості судового збору від ініціативи «На суд за доступ». 

Збір коштів «На суд за доступ» організувала активістка та журналістка Надія Вірна. Як вона пояснила «Доступу», вже зібрано достатньо коштів, щоб оплатити судовий збір шести судових позовів. 

Пожертви у фонд надавали друзі Надії Вірної та небайдужі громадяни, зокрема суттєвою стала підтримка від журналістів з Канади. 

Допомога «На суд за доступ» не обмежується грошима – ініціативу підтримали медіа-юристи ГО «Платформа прав людини», яка надаватиме юридичний супровід.

«Якщо ви активісти чи журналісти і плануєте подаватись до суду щодо захисту свого права на доступ до інформації, але не маєте коштів на сплату судового збору, звертайтесь безпосередньо до мене», - радить Надія Вірна. 

Також вона висловлює сподівання, що ті, хто судитимуться за допомогою ініціативи, виграватимуть судові позови, отримуватимуть компенсацію судових витрат та повертатимуть гроші у фонд ініціативи, щоб інші колеги могли скористатися допомогою.

 

Контакти: virnadiia@gmail.com або Nadiia Babynska Virna у мережі Фейсбук.

Про судові ініціативи «На суд за доступ» справи читайте у Фейбсбуку за хештегом #насудзадоступ.

 

«Доступ до правди»

 

Читайте також:

ЦЕДЕМ: Як розраховується судовий збір у справах з доступу