Інформацію про рекламні доходи луцького електротранспорту запитувач виборював 7 місяців

10 Грудня 2018 11:04

Журналіст Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Юрій Горбач через суд отримав інформацію про доходи від реклами, яку раніше раніше йому відмовлялося надати Луцьке підприємство електротранспорту (ЛПЕ). Про це пише Інститут масової інформації.

За словами журналіста, загалом процес отримання інформації від Луцького підприємства електротранспорту зайняв близько 7 місяців, попри те, що Закон «Про доступ до публічної інформації» визначає термін її отримання 5 робочих днів.

«На початку травня я подав запит і просив надати інформацію про те, хто розміщує зовнішню і внутрішню рекламу на транспорті підприємства, скільки коштів ЛПЕ отримало від розміщення такої реклами за три останніх роки і скільки відповідно було укладено договорів. За тиждень отримав відмову в наданні інформації, бо в договорах із суб’єктами господарювання, які розміщують цю рекламу, нібито вказано, що інформація з договорів є конфіденційною», – розповів Юрій Горбач.

Нещодавно керівництво підприємства виконало рішення Волинського окружного адмінсуду і надало на запит журналіста інформацію про доходи від реклами на своєму транспорті.

Суддя Волинського окружного адміністративного суду розглянув справу в рамках письмового провадження, наприкінці вересня з’явилося рішення, в якому суд повністю задовольнив позов.

За два тижні після вступу рішення в силу отримав відповідь.

«Доступ до правди»