«Інформація про осіб, які отримали земельні ділянки не може бути обмежена»: постанова Ірпінського суду

16 Серпня 2017 11:05

Ірпінський міський суд Київської області визнав визнав винною Гостомильську селищну раду у неповному наданні інформації на запит про земельні ділянки. Про це йдеться у судовій постанові.

У першому запиті запитувач просив надати список осіб, яким були виділені земельні ділянки у Гостомелі із зазначенням їх адреси і площі, повної інформації про ім’я та по-батькові осіб, яким виділено земельні ділянки та адресу і площу цих ділянок.  Розпорядник надав прізвища та ініціали осіб, яким були виділені земельні ділянки, але у наданні іншої  інформації відмовив.

У другому запиті запитувач просив надати інформацію про кількість земельних ділянок, отриманих жителькою Гостомеля та її рідними, дат отримання, площі, місця розташування, призначення вказаних земельних ділянок.

На другий лист розпорядник надав інформацію щодо кількості отриманих земельних ділянок вказаними особами, а у наданні іншої інформації було відмовлено, з огляду на віднесення її до інформації з обмеженим доступом.

Не отримавши повної інформації, запитувач звернувся зі скаргою до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Суд дійшов висновку, що запитувана інформація не належить до інформації з обмеженим доступом та повинна бути надана заявнику.

Ірпінський суд, відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП закрив провадження у справі про адміністративні правопорушення у зв’язку із закінченням строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

 фото - Легенди України

 

«Доступ до правди»