Інфікований коронавірусом Шахов контактував із 20 нардепами — відповідь на запит

26 Березня 2020 10:40

Парламентар Сергій Шахов, у якого 18 березня виявили коронавірус, незадовго до цього контактував із 79 особами, серед яких 20 — народні депутати. Про це пише «Слідство.Інфо» з посиланням на відповідь на запит апарату Верховної Ради.

Як ідеться у документі, Центр превентивної медицини Державного управління справами 18 березня відібрав аналізи у цих осіб для діагностики коронавірусу методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Як зазначають в Апараті Верховної Раді, ці люди контактували із Сергієм Шаховим.

Водночас, відповідаючи на інший запит «Слідства.Інфо», в апараті додали, що продезінфікували приміщення парламенту і рекомендували тим, хто мав зустрічі із парламентарем, самоізолювалися на два тижні.

Як раніше повідомляв редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, нардеп Сергій Шахов 11 березня повернувся з-за кордону після поїздки у Францію та Швейцарію. Наступного дня він приходив на ефір одного з телеканалів, а також відвідав комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, у якому працює 16 депутатів. За даними «Чесно», того дня на комітеті були присутні дванадцять нардепів включно з Шаховим.

Нині відомо щонайменше про чотири випадки інфікування коронавірусом серед народних депутатів. Після Шахова це захворювання виявили у члена фракції «Опозиційна платформа — За життя» Олександра Лукашева, представника фракції «Слуга народу» Руслана Горбенка та позафракційника Сергія Рудика.

Також перший випадок захворювання на коронавірус виявили на Луганщині. Як зазначив глава Луганської ОДА Сергій Гайдай, ця особа контактувала із нардепом, у якого раніше виявили коронавірус. До Верховної Ради від Луганщини, зазначимо, обиралися Сергій Шахов та Олександр Лукашев.

«Доступ до правди»