ІМІ зафіксував за півроку 17 випадків порушення доступу до інформації

21 Липня 2017 11:17

Інститут масової інформації у рамках щомісячного моніторингу «Барометр свободи слова» за перше півріччя 2017 року зафіксував 17 випадків порушення доступу до інформації. Про це повідомляє офіційний сайт Інституту масової інформації.

«На другому місці за кількістю порушень опинилася категорія «обмеження доступу до публічної інформації». Цього року експерти ІМІ відзначають негативну тенденцію у цій категорії – зокрема, з початку року було зафіксовано 17 випадків порушень, пов’язаних з доступом до інформації, а за той же період 2016 року було зафіксовано 9 таких випадків», - зазначають в ІМІ.

Загалом у першому півріччі 2017 року випадки порушень свободи слова завважено у 20 областях України. Найбільша кількість таких порушень зафіксована у Києві з областю – 30 випадків, далі Полтавщина – 12 випадків, та два регіони – Одещина та Миколаївщина, де зафіксовано по 9 випадків.

Основними порушниками прав журналістів стали: приватні особи – 67 випадків, місцева влада – 18 випадків, правоохоронці з силовиками – 9 випадків, судова влада – 5 випадків.

 

«Доступ до правди»