ІМІ: у серпні зареєстровано два випадки обмеження доступу журналістів до інформації

6 Вересня 2018 13:11

У серпні експерти ІМІ зафіксували загалом в Україні зафіксували два випадки обмеження доступу журналістів до інформації. Такими є дані щомісячного моніторингу Інституту масової інформації (ІМІ) «Барометр свободи слова».

Найбільшу кількість порушень у серпні зафіксовано в категорії “погрози та залякування журналістів” – 6 (у липні 5 випадків). Далі за кількістю порушень йде перешкоджання журналістам – 4 випадки, ця кількість знизилась у порівнянні з липнем, коли було зафіксовано сім таких випадків.

Найбільше випадків зафіксовано у Києві з областю (три), два на Миколаївщині та по одному випадку на Вінниччині, Івано-Франківщині, Кіровоградщині, Одещині, Полтавщині, Рівненщині, Тернопільщині, Хмельниччині та в Чернівцях.

Порушували цього місяця право журналістів на професію приватні особи, місцева влада, депутат обласної, правоохоронці та інші.

Таким чином, з початку року ІМІ зафіксував 67 випадків перешкоджань законній професійній діяльності журналістів, 24 випадки погроз, 22 випадки побиття журналістів та 12 випадків обмеження доступу до інформації.

«Доступ до правди»