ІМІ: У лютому зафіксовано 2 випадки обмеження доступу журналістів до інформації

7 Березня 2018 11:05

В лютому експерти ІМІ зафіксували загалом в Україні 33 випадки порушень свободи слова в 17 регіонах країни. Найбільшу кількість порушень зафіксовано у категорії перешкоджання законній журналістській діяльності – 18 випадків. Такі дані подає щомісячний моніторинг Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

Крім того, експерти ІМІ зафіксували по 2 випадки погроз (у січні – 1), обмеження доступу до публічної інформації (у січні – 3) та нападів на офіси ЗМІ.

Таким чином, з початку року ІМІ зафіксував 23 випадки перешкоджання, 5 випадків доступу до інформації, 3 випадки погроз та 1 випадок побиття.

Лідером порушень цього місяця став Київ з областю (11 випадків), на Волині зафіксовано три випадки та по два випадки зафіксовано на Львівщині, Миколаївщині, Рівненщині та Херсонщині.

Чернівецькі журналісти знову, як і минулого року, звинуватили керівництво обласної поліції у закритості. Журналісти заявили про закритість прес-служби Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та покладають відповідальність за таку ситуацію на начальника облуправління Сергія Пілігріма.

Крім того, у лютому ІМІ зафіксував по одному випадку побиття, пошкодження майна журналістів, політичного тиску, економічного тиску та кібератак.

 

«Доступ до правди»