ГПУ відмовилася відповідати, хто зупинив спецоперацію з протидії анексії Криму

8 Червня 2017 10:50

Генеральна прокуратура у відповіді на запит відмовилася озвучити результати розслідування щодо  службових осіб сектору безпеки та оброни України з протидії російській військовій агресії у 2014 році в Криму. Про це повідомляє сайт «Українська правда».

На прохання повідомити про результати перевірки документів, які перебувають у Генеральному штабі Збройних Сил України, за період з 24.02.2014 по 10.03.2014 та вказати чи були допитані посадові або колишні посадові особи у цій справі, прокуратура повідомила лише, що здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 1.03.2014 й послалася на ст. 222 КПК України та ст. 6, 8 ЗУ «Про доступ до публічної інформації».

«Запитувана інформація є інформацією з обмеженим доступом і на цей час не може бути розголошена», - ідеться у відповіді.

«Наразі досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії», – йдеться також у документі. Інша запитувана інформація є відомостями досудового розслідування і інформацією з обмеженим доступом, і на цей час не може бути розголошена», – сказано також у відповіді ГПУ.

На запитання, чи встановлено, хто саме зупинив проведення спецоперації на протидію військовій агресії РФ, ГПУ не відповіла.

Нагадаємо, в інтерв'ю для спецпроекту "Української правди" Як ми втрачали Крим тодішній заступник начальника Генштабу, а нині начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що на початку окупації Росією Криму у Генштабі планували операцію, яка могла б змінити хід подій. Однак цю операцію не було реалізовано.

 

 

 

 

«Доступ до правди»