ГПУ та ДФС не відповідають на запити журналістки «Першого Запорізького»

19 Липня 2017 11:13

Генеральна прокуратура України (ГПУ) та Державна фіскальна служба (ДФС) протягом місяця не відповідають на запити журналістки інтернет-видання «Перший Запорізький». Про це повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ).

Запитувачка намагалася отримати дані щодо результатів службового розслідування щодо очільника Головного управління ДФС в Запорізькій області Олексія Кавиліна, якому в березні 2017 року подарували квартиру майже за 16 млн грн.

«З моменту початку цієї  справи з Кавиліним минуло два місяці. Я вирішила уточнити в ГПУ, які справи з результатами службового розслідування і чи відновлений на посаді Кавилін. Запит був відправлений 19 червня 2017 року, але відповіді не було. Ще раз я продублювала запит 26 червня. Передзвонила в прес-службу ГПУ та запитала, де моя відповідь», – написала журналістка у Facebook.

За її словами, у прес-службі їй відповіли, що запит знайти не можуть і порекомендували продублювати його на іншу адресу. Ще через тиждень журналістка отримала листа, що ГПУ цією справою не займається, а її запит переслали на іншого розпорядника – у ДФС.

Після того як пройшов строк, відведений законом для надання відповіді, вона зателефонувала вже у ДФС і знову отримала відповідь, що її запита немає, він ніде не зареєстрований.

«У канцелярії прокуратури клянуться, що зареєстрували і відправили запит тим більше, він є у мене в копії. В ДФС просто розводять руками: не було і немає, хоч убийся об стіну», – повідомляє журналістка.

Як повідомила журналістка кореспондентам ІМІ, вона ще раз відправила новий запит до ДФС та планує продовжити з’ясування, на якому етапі попередній запит «загубився».

 

«Доступ до правди»