Голова сільради вимагає долучити до інформаційного запиту свідоцтво про реєстрацію газети

5 Травня 2016 12:04

Лариса Приходько, редакторка газети «СНК», Чоп, звернулася зі скаргою в Секретаріат Уповноваженого з прав людини про порушення права на інформацію. Інформацію, оприлюднену у Фейсбуку, редакторка підтвердила «Доступу до правди».

Лариса Приходько надіслала інформаційний запит 14 березня до Новодавидівської сільради Мукачівського району. Вона просила надати інформацію про документи на видобуток гравію, глини та піску в річці Латориця, а також відомості про земельні ділянки, які сільрада виділяла на сесіях у 2010 – 2015 роках.

У відповідь Новодавидківська сільрада  послалася на вимоги п.5, ст.19 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», і відповіла таке:

«Оскільки інформацію про вашу газету ми не знайшли в жодному офіційному джерелі, то просимо при повторному запиті, якщо такий буде сформовано, надати копії офіційних документів (витяг з ЄДРПУО, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, виписку з ЄДРПОУ, посвідчення журналістів)», – йдеться у відповіді на запит.  

Лист підписано в.о. сільського голови Адріан Скиба.  

Згідно з даними сайту Новодавидківської сільради, Андріан Скиба значиться секретарем ради.

У п.5, ст.19 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» перелічено, що запит має містити:

1) ім'я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;

2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Список є вичерпним, ніяких згадок про свідоцтво реєстрації ЗМІ він не містить.

 «Доступ до правди»