Голова Полтавської облради заплатив за депутатський кліп «Чому квіти не в’януть» з власної кишені

24 Березня 2017 13:20

Голова обласної ради Полтавської області Олександр Біленький заплатив за роботу оператора кліпу «Чому квіти не в’януть» власні 4500, а за розміщення привітання на рекламних площах міста 2447 гривень.  Місцеві телекомпанії показали кліп «у межах програм висвітлення діяльності обласної ради». Про це йдеться у відповіді Полтавської обласної ради на запит «Доступу до правди».

Кліп, знятий в приміщенні Полтавського краєзнавчого музею, Олександр Біленький опублікував на своїй сторінці в соцмережі 6 березня. У ньому голова облради і депутати співають пісню про кохання.

«На виготовлення відеопривітання жінок Полтавщини головою та депутатами Полтавської обласної ради кошти з обласного бюджету не витрачалися. Розміщення відеопривітання на місцевих телекомпаніях здійснювалося у межах програм висвітлення діяльності обласної ради. Робота операторської групи (4500 гривень) та розміщення привітання на рекламних площах у Полтаві (2447 гривень) , були сплачені з особистих коштів голови обласної ради Біленького О.Ю.», - йдеться у відповіді Полтавської обласної ради.

Відеоматеріал записано за партнерського сприяння філії Полтавської НСТУ «Полтавська регіональна дирекція «Лтава» та Полтавського вокально-інструментального ансамблю «Краяни» Полтавської обласної філармонії.

Згідно електронної декларації, за 2015 рік голова Полтавської облради Олександр Біленький отримав зарплату у розмірі 14003 грн, 21487 гривень заробітної плати в ТОВ «СПІКО», дивіденди від «Приватбанку» – 408 грн. Готівкою голова облради має 320 тисяч доларів та 650 тисяч  грн., позичив третім особам 130 тисяч доларів.

У 2015-му Олександр Біленький придбав два костюми від Brioni вартістю 70 тисяч та 75 тисяч грн. та 4 ікони, вартість яких не зазначено.

 

«Доступ до правди»