Голова Адміністрації морпортів визнає себе винним, але інформацію на запит не надає

2 Лютого 2018 10:57

Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського суду і задовольнив апеляційну скаргу голови ДП «Адміністрація морських портів України» Райвіса Вецкаганса, повідомляє «Ні корупції!».

Скаржник, щоправда, визнав себе винним у ненаданні інформації, проте оспорив терміни притягнення його до адміністративної відповідальності. Апеляційний суд погодився з його аргументами.

Нагадаємо, раніше Секретаріат Омбудсмана відреагував на скаргу журналіста «Ні корупції!» про ненадання інформації головою АМПУ інформації щодо функціональних обов’язків і зарплатні почесного президента Одеського морського торговельного порту Миколи Павлюка. У своїй відмові розпорядник посилався на закон про персональні дані і конфіденційність інформації. Відповідь підписав Райвіс Вецкаганс.

На Вецкаганса був складений адміністративний протокол у зв’язку з порушенням закону «Про доступ до публічної інформації», який розглянув Шевченківський районний суд міста Києва.

У вересні 2017 року суд визнав посадовця винним, але закрив провадження через закінчення строків накладання адміністративного стягнення.Чиновник звернувся до апеляції.

Попри те, що посадовець визнав себе винним у ненаданні інформації, відповіді по суті він досі не надав.

 

«Доступ до правди»