ГО «Платформа прав людини» запрошує журналістів на серію вебінарів з доступу до публічної інформації

16 Травня 2023 00:00

ГО Платформа прав людини у травні-червні має має намір провести серію освітніх вебінарів для громадянських журналістів і журналісток про особливості доступу до публічної інформації як можливості боротьби з корупцію. Участь у заходах безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Перший вебінар відбудеться 25 травня. 

«Хочете розібратися, скільки грошей з міського бюджету витрачають посадовці собі на зарплату та кому насправді дістається гуманітарна допомога? Цікаво дізнатися, як використовується державне майно та про що можна запитувати комунальні підприємства?  А може вам для матеріалу потрібні дані з генплану чи інформація про земельні ділянки? Усі ці питання ми будемо розбирати під час тематичних занять з профільними експертами та на прикладах з української судової практики», - анонсують організатори освітньої програми. 

Усі вебінари будуть відбуватись щочетверга – з 10.00 до 12.00. Навчання безкоштовне, але на вебінари потрібна попередня реєстрація.

Освітні вебінари будуть цікаві журналістам, блогерам і громадським активістам, які прагнуть здобути нові знання та почати проводити власні журналістські розслідування для реалізації себе в медіагалузі.

Перший вебінар відбудеться 25 травня. Тема вебінару – доступ до публічної інформації про використання державного майна. Спікером виступить експерт Платформи прав людини, медіаюрист Микола Гринишак. 

Він розкаже, яка саме інформація про користування державним майном є публічною; навчить правильно її запитувати; пояснить, коли розпорядники можуть «засекретити» таку інформацію, а коли все ж будуть зобов’язані відповісти на запит; а також  поділиться кейсами судової практики в таких справах. 

Зареєструватись на вебінар можна тут.

«Доступ до правди»