Гірську рятувальну службу доповнили 17-ма рятувальниками та кінологами

21 Вересня 2017 11:04

Державна служба із надзвичайних ситуацій повідомила, що гірську пошуково-рятувальну частину реорганізовану у Спеціалізовану пошуково-рятувальну частину зі збільшенням чисельності на 17 одиниць. Про це служба повідомила у відповіді на запит журналістки «Доступу до правди» Наталії Патрікєєвої.

Тепер загальна кількість рятувальників у Карпатах може сягнути цифри 180 працівників. 

Запитувачка намагалася отримати копію наказу про реформування служби та деталі кадрових змін.

«До Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини включено підрозділи , які існували у Гірській пошуково-рятувальній частині, зі збільшенням їхньої чисельності та введено додаткове кінологічне відділення», - зазначено у відповіді.

Сам наказ ДСНС від 30.06.2017 №357 у службі не надали. Наказ вступив у силу 17 вересня.

Самі гірські рятувальники побоюються, що у разі реформування керівні посади займуть воєнізовані, атестовані працівники пожежної служби, що не мають досвіду роботи у високогір’ї.

«Гроші, які витратять на цих людей, краще було би використати на спецодяг для рятувальників, снігоступи та інше спорядження», - сказав Василь Кобилюк, керівник Верховинської групи гірських рятувальників.

У репортажі Наталії Патрікєєвої для «Української правди. Життя» також ідеться про необхідність розбудовувати мережу громадських рятувальників, які би допомагали службі у надзвичайних ситуаціях. Подібні системи працюють нині у Німеччині та Чехії.

 

 фото - "Вікна"

«Доступ до правди»