Фіскали подали касацію: ДФС таки не хоче надавати інформацію про перевірку Запорізької лікарні

21 Червня 2017 13:07

Запорізька громадська організація «Народний захист» отримала з Вищого адміністративного суду повідомлення про відкриття касаційного провадження за скаргою Державної фіскальної служби, у якій фіскали просять скасувати постанову Окружного адміністративного суду Києва, який визнав відмову розпорядника надати інформацію протиправною і зобов’язав ДФС повторно розглянути запит та надати запитувачеві копію акту перевірки Запорізької обласної клінічної лікарні.

У своєму рішенні суд 1-ї інстанції наголосив, що посилання ДФС України на конфіденційність такої інформації є неправомірним, оскільки положеннями частини 5 статті 6 Закону визначено, що не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів.

Ці аргументи підтримав і Апеляційний адміністративний суд Києва.   

В касаційній скарзі ДФС відзначає, що рішення прийняте з порушенням норм матеріального і процесуального права та просить касаційну скаргу розглядати у присутності представника ДФС України.

 Наталія Заболотна, керівник ЗОГО "Народний захист", Запоріжжя

 

«Дивним виглядає вимога розгляду справу у присутності представника ДФС, яка жодного разу цим правом не скористалась. І вже, мабуть, знущанням над судом і позивачем виглядає текст касаційної скарги, яка є практично калькою з апеляційної скарги і відповіді, яку в судовому порядку визнано неправомірною. Очевидно, що ДФС просто затягує процес…», - прокоментувала касаційну скаргу ДФС Наталія Заболотна, голова ЗОГО «Народний захист».

Нагадаємо, що справа стосувалась відмови ДФС надати акт податкової перевірки Запорізької обласної клінічної лікарні. Відомо, що ця перевірка виявила порушення у використанні лікарнею бюджетних коштів. Проти медустанови за заявою громадських діячів було відкрито кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Юридичну підтримку в суді запорізькій активістці надавав Центр демократії та верховенства права.

«Доступ до правди»

Читайте також:

Апеляційний суд підтвердив, що ДФС неправомірно не надала акт перевірки запорізької лікарні

ДФС боротиметься в апеляції за право засекретити акт перевірки запорізької лікарні

Суд з ДФС: чому фіскали приховують акт перевірки запорізької комунальної лікарні?  

Суд зобов’язав ДФС повторно розглянути запит запорізьких активістів