Фірма, близька до головного архітектора Харкова, отримала замовлення на демонтаж Леніна і реконструкцію скверу на майдані Свободи

17 Березня 2016 13:49

Розробкою проектної документації на демонтаж залишків пам’ятника Леніну і облаштування скверу на майдані Свободи займається ТОВ «Ароф». Про це йдеться у відповіді на запит читача «Доступу до правди» від 15 березня.

Згідно з документом ТОВ «Ароф» отримало замовлення від Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Харківської міськради на розробку проектної документації на демонтаж постаменту пам’ятника В.І. Леніна та прилеглих до нього елементів благоустрою на майдані Свободи. Ціна договору складала близько 57 тис грн з ПДВ. Видача проектно-кошторисної документації відбудеться у квітні 2016 року.

Як раніше повідомляв «Доступ до правди», на демонтаж залишків постаменту пам’ятника Леніна та прилеглих до нього елементів благоустрою на майдані Свободи передбачили в бюджеті 1,7 млн грн.  Відповідні кошти виділили з програми соціального та економічного розвитку Харкова на 2016 рік.

Також ТОВ «Ароф» виконує  розробку передпроектних пропозицій з реконструкції скверу на майдані Свободи. Договір знаходиться у стані оформлення.

Окрім того, у відповіді вказано, що розробка проектів не вимагала проведення конкурсних торгів, тому виконавцем була вибрана фірма ТОВ «Ароф», як організація, що має сертифікованих фахівців і великий досвід в реконструкції і капітальному ремонті скверів і парків міста.

Нагадаємо, що пам’ятник Леніну у Харкові було повалено у вересні 2014 року згідно з офіційним розпорядженням Харківської ОДА.

Додатково від «Доступу до правди»:

Згідно з даними ЄДР, власником, кінцевим бенефіціаром і  директором ТОВ «Ароф» значиться харків’янка Майя Поліванова. Як писали «Наші Гроші», раніше серед власників ТОВ «Ароф» була Катерина Чечельницька, донька головного архітектора Харкова Сергія Чечельницького. Чечельницький був серед власників ТОВ «Ароф» до березня 2009 року.

Сергій Чечельницький значиться керівником Управління містобудування та архітектури ХМР і заступником директора Департаменту містобудування, архітектури та генерального плану Олексія Садовського.

Згідно з даними порталу «Є-Дата», ТОВ «Ароф» отримала підрядів на суму 4,1 млн грн. з жовтня 2015 року. Також, згідно з даними «Вісника Державних Закупівель», ТОВ «Ароф» виграло тендерів на суму близько 10 млн грн.

Читати запит та відповідь повністю

 

«Доступ до правди»