Етика, доступ, сторітелінг: тренінг для громадянських журналістів у Харкові

4 Листопада 2021 12:00

Як грамотно здобувати інформацію? Чи можна знімати у публічному місці? Як писати новини і тексти? 

2 - 3 грудня у Харкові ГО “Платформа прав людини” проведе дводенний тренінг, який допоможе громадянським журналістам відповісти на ці запитання.

Тренерами та спікерами стануть відомі українські юристи та журналісти, а саме: медіаюристка ГО “Платформа прав людини” Ольга Вдовенко, журналістка та редакторка сайту “Доступ до правди” Леся Ганжа, медіа-тренерка, виконавча директорка ГО “Український інститут медіа і комунікації”, членкиня Комісії з журналістської етики Діана Дуцик. 

Зареєструватись на участь в тренінгу, який відбудеться у Харкові, можна вже зараз за посиланням https://forms.gle/t5U8v4aoVUp4DtSx9.  

Дедлайн подачі заявки 23 листопада.

Навчання триватиме протягом двох днів й охопить мінімальний базовий курс для громадянського журналіста, який хоче опанувати основи журналістської професії або посилити свої знання та навички.

Під час занять ви дізнаєтеся:

- що таке журналістські стандарти;

- як боротися з хейт-спічем;

-  як добувати публічну інформацію і відстоювати право на неї;

- що таке сторітелінг і як грамотно писати тексти;

- які законні підстави для фото й відеозйомки у публічному просторі.

Найактивніші учасники й учасниці навчань зможуть отримати менторську підтримку своїх журналістських розслідувань та проєктів.

Програма тренінгу    

Навчально-тренінгова програма втілюється в рамках проєкту “Посилення громадянської журналістики в Україні”, що став можливим за підтримки Фонду демократії ООН.

Made possible through support from the UN Democracy Fund.

 

“Доступ до правди”