Дитячі майданчики в Житомирі: хто має їх утримувати і ремонтувати — відповідь на запит

20 Вересня 2023 00:00

В Житомирській громаді на балансі комунальних підприємств міста перебувають 59 дитячих майданчиків. Кількість майданчиків, розміщених на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, в управлінні житлового господарства Житомирської міської ради відсутня.

Про це йдеться у відповіді Житомирської ради за підписом заступника міського голови Сергія Кондратюка на запит Суспільного на отримання публічної інформації.

У відповіді, зокрема, йдеться, що дитячі майданчики, які перебувають на балансі комунальних підприємств, обслуговуються цими підприємствами. Доглядати за дитячими майданчиками, які розташовані на прибудинкових територіях, рекомендують мешканцях багатоквартирних будинків.

На балансі комунальних підприємств Житомира перебувають 59 дитячих майданчика, а 52 дитячих майданчика перебувають на балансі КП «ВЖРЕП №6». Вони розташовані на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків.

На території КП «Парк» розміщені чотири дитячих майданчика. Відповідно обслуговування та контроль за їхнім технічним станом здійснює це комунальне підприємство. З 2024 року планується укласти угоди на обслуговування цих майданчиків, йдеться у відповіді за запит.

На балансі та обслуговуванні КП «Зеленбуд» перебувають три дитячих майданчика за адресами:

·        майдан Польовий, 5;

·        бульвар Польський;

·        ріг вулиць Троянівська-Радивілівська.

Вичерпний перелік адрес дитячих майданчиків та їх кількість, розміщених на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків, в управлінні житлового господарства Житомирської міської ради відсутній, пишуть у відповіді Суспільному.

Відповідно до інформації Житомирської міської ради у відповіді на запит Суспільного, встановлення дитячих майданчиків на території Житомирської громади відбувається:

·        при наявності відповідних видатків в місцевому бюджеті;

·        відповідно до Порядку, затвердженому рішенням виконкому міськради від 22.01.2020 року №68.

Цей порядок передбачає наявність протоколів загальних зборів співвласників будинків із їхньою згодою на:

·        придбання та встановлення дитячого майданчика;

·        взяття ними зобов’язань по обслуговуванню та утриманню майданчиків в належному технічному, естетичному і санітарному стані;

·        делегування цих зобов’язань ОСББ або управителю багатоквартирного будинку.

Управителям багатоквартирних будинків, головам правління ОСББ, ЖБК рекомендують (рішенням виконкому міськради від 01.04.2020 року №398) врахувати витрати на ремонт дитячих майданчиків при погодженні кошторису витрат на послугу з управління багатоквартирними будинками та визначення переліку, розмірів внесків і платежів.

«Доступ до правди»