ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» відмовилося надати інформацію про зарплату керівника

2 Березня 2017 11:10

Державне підприємство «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв»  відмовилося надавати інформацію про декларацію керівника підприємства у відповідь на запит. Про це повідомляє сайт «Ні корупції!».

«Ні корупції!» звернувся до державного підприємства із проханням вказати розмір зарплати директора підприємства Павла Кривоноса за минулий рік.  У відповіді державне підприємство відмовило, пославшись на те, що не є розпорядником публічної інформації:

«Генеральна дирекція є державним підприємством, здійснює свою фінансово-господарську діяльність відповідно до статутних завдань. Генеральна дирекція самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрямки розвитку підприємства. Генеральна дирекція не фінансується з державного бюджету, а отже, не є розпорядником інформації щодо використання бюджетних коштів».

Також ДП вважає, що зарплата керівника не є публічною інформацією. Воно це аргументувало п.4 ч.2 ст.13 Закону України «Про доступ до публічної інформації» (суспільно-важлива інформація) та на ст.29 ЗУ «Про інформацію» (предметом суспільного інтересу вважається інформація, яка свідчить про загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності України тощо).

«З огляду на ці обставини, Генеральна дирекція інформує, що питання про розмір заробітної плати генерального директора (із розбивкою на оклад, премії, надбавки, матеріальну допомогу тощо) не належить до публічної інформації», – йдеться у відповіді на  інформзапит.

Нагадаємо, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв – державне підприємство Державного управління справами, метою якого є обслуговування іноземних представництв, консульств, міжнародних організацій, офіційно акредитованих в Україні.

 На фото Генеральний директор Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв Павло Кривонос, сайт https://vn.20minut.ua

«Доступ до правди»