«Доступ» залишає Центр UA і переходить до «Платформи прав людини»

20 Листопада 2017 11:13

Із листопада 2017 року Центр UA передає права на загальноукраїнський комунікаційний хаб з питань доступу до публічної інформації «Доступ до правди» своїм надійним партнерам з громадської організації «Платформа прав людини». Як і раніше, ресурс продовжить свою роботу на порталі «Української правди».

За майже три роки роботи нам вдалося сформувати найбільшу базу розпорядників публічної інформації, до яких користувачі платформи адресували 27 608 запитів. Від 2015 року на сайті вийшло понад 300 новин, статей, розслідувань, у яких було використано відповіді на інформаційні запити, надіслані з ресурсу.

ГО “Платформа прав людини” планує й надалі розвивати проекти, спрямовані на здійснення контролю громадськості за діями влади та підвищення ефективності комунікації між владою та громадянським суспільством, поповнювати базу розпорядників та нарощувати сервісні можливості ресурсу. Ми віримо, що команда медіа-юристів ППЛ, до складу яких входять такі потужні фахівці як Олександр Бурмагін та Людмила Опришко, сприятиме розвитку «Доступу до правди» за рахунок посилання юридично-консультаційної складової.

Основними принципами роботи ресурсу, яких домовились дотримуватись тепер вже нові партнери – «Українська правда» та ГО «Платформа прав людини» і надалі будуть максимальна орієнтованість на запитувачів інформації та допомога у вирішенні складних питань, актуальність та націленість на розвиток бази розпорядників, прозорість та об’єктивність у розгляді питань доступу до публічної інформації.

Разом з тим, команда ГО “Платформа прав людини” виконуватиме усі поточні зобов’язання перед партнерами, в тому числі – з коаліції по зниженню фінансових бар’єрів у сфері доступу до публічної інформації.

Головним редактором “Доступу до правди” залишається Леся Ганжа, журналістом – Наталія Патрікєєва.

«Як платформа платформ, Центр UA максимально зацікавлений в тому, аби народжені нами ідеї та проекти масштабувалися та виходили на нові горизонти розвитку навіть поза межами нашої організації. Переконані, “Доступ”  на базі “Платформи прав людини” стане ще сильнішим та впливовішим у популяризації закону про доступ до публічної інформації. Ми ж, у свою чергу сфокусуємося на власних стратегічних завданнях та нових ініціативах», – наголосила Інна Борзило, виконавча директорка ГО «Центр UA».

 

 

«Доступ до правди»

Фото Ганни Грабарської