«Доступ» і «Платформа прав людини» запускають навчальну програму для громадянських журналістів

13 Травня 2021 10:06

«Доступ до правди» та «Платформа прав людини» запускають велику навчальну  програму для громадянських журналістів з основ роботи з інформацією – її пошуку, аналізу та написання новин на її основі.

 

 

Серед активностей передбачено проведення серії лекцій і семінарів, яка включатиме навчальну офлайн-програму, вебінари й онлайн-консультації, а також унікальну можливість для 15-ти громадянських журналістів пройти стажування  в редакції «Доступу до правди» під керівництвом редакторів та юристів.

Серед менторів школи – найвідоміші медіаюристи країни Олександр Бурмагін та Людмила Опришко, керівники ГО «Платформа прав людини»; навичок райтингу та редагування текстів стажерів учитиме Леся Ганжа, редакторка «Доступу до правди».

«Громадянська журналістика стрімко розвивається, і дуже часто дописи та новини від блогерів сприймаються нарівні з традиційною журналістикою. У цьому є як переваги, так і певні ризики.Не маючи злих намірів, лише через брак досвіду громадянські журналісти можуть поширювати неякісну інформацію або внаслідок маніпуляцій стати інструментом в дезінформації суспільства. Саме тому метою цього проекту є підвищення якості громадянської журналістики в Україні, а серед основних задач – покращення рівня знань і навичок громадянських журналістів та створення всеукраїнської мережі для їх консультативної підтримки і обміну досвідом», — коментує Олександр Бурмагін, директор ГО «Платформа прав людини», один з керівників освітньої програми.

По закінченню програми відбудеться підсумкова конференція у Києві, на якій учасники школи з усієї України, а також відомі українські журналісти представлять свої лайфхаки по роботі з інформацією.

Програма фінансується UNDEF.

 

«Доступ до правди»