Доступ до школи. 17 грудня відбудеться тренінг з отримання публічної інформації про освіту

3 Грудня 2019 07:00

Громадська організація «Платформа прав людини» оголошує набір на одноденний безкоштовний тренінг про те, як отримати публічну інформацію щодо шкільних бюджетів, якості дитячого харчування та інших освітніх питань.

Дата: 17 грудня 2019

Час: з 10:30 – 16:00.

Місце проведення: Київ. Точна адреса буде надіслана відібраним учасникам додатково.

Про що ви дізнаєтеся під час тренінгу. Програма.

– Що таке публічна інформація про освіту, де і як її шукати, у яких розпорядників вона зберігається. Запит на інформацію. Розгляд практичних вправ/типових ситуацій.

– Доступ до інформації про шкільні бюджети, про якість харчування та освіти для дітей. Як захистити своє право на інформацію. Розгляд практичних вправ/типових ситуацій.

Тренерка:

Людмила ОПРИШКО, адвокатеса, медіа-юристка ГО «Платформа прав людини». Виграла у Європейському суді з прав людини такі справи: «Мазуренко проти України», (заява N 14809/03), «Пономаренко проти України» (заява № 13156/02), «Газета «Україна - Центр» проти України» (заява № 16695/04), «Редакція газети «Правое дело» та Штекель проти України» (заява № 33014/05). Медіа-юристка,  консультантка Офісу Ради Європи в Україні. Співавторка посібника «Основи судової журналістики» (2016) та інших.  

Увага! Організатори не компенсують проїзд до Києва.

Для участі в заході необхідно заповнити реєстраційну форму до 16 грудня 2019 року. Кількість місць обмежена.

 

Захід проводиться завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є відповідальністю «Доступу до правди» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

«Доступ до правди»