«Доступ до правди» визначив переможця у конкурсі антикорупційних розслідувань за послідовну роботу із запитами

6 Жовтня 2017 11:00

«Доступ до правди» визначив переможця у конкурсі антикорупційних розслідувань у номінації «За послідовну роботу з інформаційними запитами». Ним стала журналістка Дивись.info Ганна Беловольченко з матеріалом «В обхід Prozorro та рішень міської ради: як «Львівелектротрнас» витратило бюджетні мільойни».

У розслідуванні журналістка показала не тільки те, що КП «Львівелектротранс» «призначало» переможцями тендерів новостворені компанії без будь-якого досвіду ремонтних робіт, а й те що це підприємство ігнорує закон «Про доступ до публічної інформації».  Щоб відстояти своє право на інформацію Ганна Беловольченко звернулася зі скаргою як до Уповноваженого з прав людини, так і з позовом до суду.

Конкурс антикорупційних матеріалів провели в рамках тренінгів антикорупційної школи. Проект організовували Школа журналістики УКУ та Центр локального самоврядування в межах проекту Інституту висвітлення війни і миру за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів.

«Доступ до правди» також відзначив матеріали журналістки Ірини Ющенко  видання «Маєш право знати» «Броварський парк «Перемога» довірили ремонтувати відомим тендерним махінаторам» та матеріалам про Трускавецький водоканал редакторки видання «Джерела Трускавця»  Ольги Куц.

У конкурсі антикорупційних розслідувань організатори визначили переможцем журналістку «24 каналу» Інну Попович за матеріали про корупцію в міській раді Ірпеня.

 

 

«Доступ до правди»