«Доступ до правди» та представник офісу Омбудсмана розкажуть про доступ до інформації у Львові та Чернівцях

1 Грудня 2015 16:41

Команда проекту «Доступ до правди» 3 та 4 грудня проведе «круглі столи» у Чернівцях та Львові. До участі у відкритих заходах запрошені представники органів місцевого самоврядування, журналісти та громадські активісти.

Мета зустрічей: проаналізувати ситуацію із доступом до інформації в регіоні, налагодити діалог між представниками органів влади, що безпосередньо відповідають на інформаційні запити громадян, та представниками громадянського суспільства.

Головне питання для обговорення: як так скласти інформаційний запит, щоб отримати на нього повну і зрозумілу відповідь, як так відповісти на інформаційний запит, щоб він не викликав додаткових запитань, що робити у разі порушення права на доступ до інформації тощо.

Спікерами на «круглий столах» будуть редактор сайту «Доступ до правди» Леся Ганжакерівник Управління забезпечення доступу до публічної інформації Секретаріату Кабінету Міністрів України Роксолана Стадник, заступник начальника Управління з питань дотримання права на інформацію та права на звернення Секретаріату Уповноважено ВРУ з прав людини Вікторія Конончук, медіа-юрист, адвокат Інституту розвитку регіональної преси Людмила Панкратова, журналіст-розслідувач Надія Бабинська-Вірна, місцеві журналісти та активісти, представники міських рад.

У Чернівцях круглий стіл буде проходити 3 грудня у Horizont Business Hub за адресою: вул. Доброго, 5, початок – о 10:30.

У Львові дискусія відбудеться в антикафе «Communa» за вул. Галицька, 1, 2-й поверх, початок – о 10:00.

Заходи організовано проектом «Доступ до правди», що впроваджується громадською організацією «Центр UA».

Загалом має відбутись 7 «круглих столів».

Після Чернівців та Львова дискусії плануються у Дніпропетровську, Вінниці, Харкові, Одесі та в Донецькій області.

Проект реалізується за підтримки National Endowment for Democracy.

 

«Доступ до правди»