«Доступ до правди» отримав реєстрацію в Нацраді

14 Грудня 2023 13:13

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала «Доступ до правди». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 11 грудня 2023 року.

Після набуття чинності закону «Про медіа» в онлайн-видань з’явилася можливість зареєструватись.

Головна редакторка «Доступ до правди» Леся Ганжа зауважила, що реєстрація «Доступ до правди» як онлайн-медіа важлива.

«Доступ до правди»  видання нішеве, але ми серйозно ставимось до власної місії і поважаємо аудиторію. Для нас завжди було неприпустимим публікувати неперевірені факти, або неякісну інформацію. Ми пишемо про тему доступу до публічної інформації так, аби це допомагало нашим читачам – ставало інструкцією, як отримати інформацію, допомагало розголосом у складних кейсах, сприяло прогресивним законодавчим змінам у сфері доступу тощо. Ми чесні з нашою аудиторією, і тому офіційна реєстрація відповідно до закону «Про медіа» - це чергове публічне підтвердження, що ми беремо на себе повну відповідальність за свій контент та акцентуємо для аудиторії, що нашій інформації можна довіряти», – пояснює Леся Ганжа.

«Доступ до правди» зареєструвала громадська організація «Платформа прав людини».

«Ми багато років поспіль працюємо з медійними темами, інформаційно та юридично підтримуючи медійну реформу, журналістів, дотримання цифрових прав, і, власне, тему доступу до публічної інформації. Тож усвідомлюємо, що реєстрація онлайн-медіа потрібна з кількох аспектів. І тому, що це реалізація на практиці закону «Про медіа» і медіареформи зокрема, і тому, що це змога в перспективі долучитись до органу співрегулювання онлайн-медіа, який зможе впливати на творення прозорої, адекватної, ефективної політики державного регулювання онлайн-медіа відповідно до інтересів  суспільства та медіаіндустрії», – каже директорка ГО «Платформа прав людини» Олександра Степанова.

Нагадаємо, зареєстровані медіа отримують можливість брати участь у створенні органів співрегулювання. Для цього необхідно подати заяву у Нацраду. Через 30 днів регулятор проведе збори, де розгляне заявки всіх кандидатів. Ця робоча група буде працювати над створенням органу. Після цього будь-яке зареєстроване медіа може долучитися до роботи органу співрегулювання. І саме тоді розпочнеться формування мовних кодексів.

 

«Доступ до правди»