До суду не дійшло: Закарпатська ОДА надала на запит контракт головного лікаря дитячої лікарні

19 Грудня 2017 11:59

Журналіст Ярослав Гулан отримав на запит копію контракту головного лікаря обласної дитячої лікарні Закарпаття. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Раніше ОДА надіслала запитувачеві відмову у зв’язку з тим, що такий контракт містить персональні дані.

Закон «Про доступ до публічної інформації» у таких випадках говорить, що обмеженню підлягає інформація, а не документ: інформацію обмежену в доступі треба закрити (заретушувати), а копію документу надати на запит.

Після того, як 11 грудня на сайті ІМІ та у закарпатських інтернет-виданнях було опубліковано новину про відмову в наданні публічної  інформації, ситуація набула розголосу.

Уже за два дні – 13 грудня – Ярослав Гулан отримав лист від департаменту охорони здоров’я ЗОДА.

У ньому надано копію контракту на 8 аркушах. Персональні дані, як і вимагає законодавство, скрито.

Також запитувача поінформували, що контракт опубліковано на офіційному сайті лікарні. Як зазначає Ярослав Гулан, файли, що опубліковані на сайті, датуються 13 грудня.

«Будемо сподіватися, що у департаменті охорони здоров’я Закарпатської ОДА будуть й надалі більш прискіпливо і відповідально ставитися до відповідей на інформаційні запити. Власне, днями я відправив ще кілька запитів щодо контрактів головних лікарів інших медичних установ, що є власністю громад Закарпаття. Чекаю на відповідь», – прокоментував ІМІ Ярослав Гулан.

Нагадаємо, що цей випадок відмови у наданні публічного документу став одним із переможців конкурсу від Коаліції громадських організацій «За зниження фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації». Це означає, що коаліція готова була допомогти запитувачу підготувати кваліфікований позов до суду та оплатити судовий збір.

 

«Доступ до правди»