Для розширення дороги у Харкові знищили 757 дерев, відновили – трохи більше сотні

31 Березня 2016 11:29

У Харкові на Московському проспекті за рішенням міськради у 2013 році знищили 757 дерев,  а відновили  лише 136 насаджень. Про це стало відомо з відповіді на запит користувача «Доступу до правди».

Як повідомив  Департамент будівництва та шляхового господарства управління з будівництва, ремонту та реконструкції, видалення зелених насаджень по проспекту Московському було виконано на підставі рішень виконкому Харківської міськради.

Зокрема йдеться про рішення від 2 жовтня 2013 року «Про видалення зелених насаджень по проспекту Московському від проспекту П’ятдесятиріччя СРСР до вулиці Харківських дивізій (бульварна частина)» та про рішення від 20 листопада 2013 року «Про видалення зелених насаджень по проспекту Московському від вулиці Доброхотова  до проспекту П’ятдесятиріччя СРСР»

У відповіді на запит йдеться про те, що видалення цих зелених насаджень дозволить розширити проїжджу частину з двох до чотирьох смуг руху у кожному напрямку, що суттєво збільшить пропускну спроможність автомагістралі.

У подальшому на розподільчій смузі будуть розбити газони і клумби.  А на прилеглих територіях вздовж магістралі СКП «Харківзеленбуд» у 2015 році висадив 106 дерев (липа, клен гостролистий). Зокрема  по вулиці Морозова  була висаджена 21 липа, у сквері Харківських Дивізій – 60 лип.

Висадження нових дерев планують продовжити у 2016 році. Зокрема, під час весняної посадки у сквері Харківських Дивізій посадили 30 лип.

 

Читати запит і відповідь повністю