Державна аудиторська служба вимагає підпису запитувача в електронному запиті

16 Травня 2017 15:04

Державна аудиторська служба України у відповідь на запит електронною поштою вимагає підпису запитувача. Про це повідомляє юристка руху «Сильні громади» Наталія Рижкова на своїй сторінці у Фейсбуку.

Запит стосувався державної компанії «Селідоввугілля» та їх закупівлі чаю за 5000 грн.

«Я подала запит в аудиторську службу зі зверненням про перевірку. Вони перенаправили його у Східне управління. Ті направили звернення до «Селідоввугілля», але там його проігнорували і вказали, що не можуть зробити висновок про законність закупівлі, але зроблять, коли будуть проводити перевірку на підприємстві. Відповідно, я направила ось цей запит з проханням надати інформацію, коли ж такі перевірки будуть проводитися», - розповіла Наталія Рижкова.

Нагадаємо, «Доступ до правди» неодноразово писав про підписи запитувачів. Омбудсман на офіційному сайті пояснював цю ситуацію:

«Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації»  підпис запитувача інформації повинен міститися у запиті лише у разі подання запиту в письмовій формі. У разі подання запиту в електронній формі використання цифрового підпису або сканування запиту із підписом не вимагається».

 

«Доступ до правди»