Чиновники Житомирської міськради їздили закордон 25 разів, але не за бюджетні кошти

24 Квітня 2017 11:00

Міська рада Житомира у відповідь на інформаційний запит ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» повідомила, що співробітники ради у минулому році не витрачали бюджетних коштів на закордонні поїздки. Про це повідомляє активіст «Антикорупційного руху Житомирщини» Володимир Гірук на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Відповідаючи на запит, міський голова надав список усіх відряджень із даними у графі «Видатки на відрядження» по нуль гривень за кожну поїздку. Всього таких поїздок у період з 1 січня 2016 року по 28 березня 2017 було 25.

«Лідер за кількістю відряджень – міський голова Сергій Сухомлин. Загалом він від’їжджав на закордонні заходи 9 разів за згаданий період. Орієнтовно суму його відряджень можна оцінити більше ніж в 200 тисяч гривень, враховуючи проживання, перельоти та добові.

Екс перший заступник мера Олексій Ясюнецький три дні перебував в Барселоні. Це орієнтовно 10-15 тис. гривень. Два дні інший заступник мера Матвій Хренов обговорював з грузинами можливу співпрацю. Три дні секретар міськради Наталя Чиж перебувала в Польщі. Сума поїздок двох останніх приблизно дорівнює перебуванню в Барселоні Олексія Ясюнецького», - йдеться у дописі Володимира Гірука.

 фото на головній -  Igor Scherbakov

 

«Доступ до правди»