Чиновники у відпустці: міська рада Чернігова не надає протоколи засідань через відсутність підписів

14 Серпня 2017 13:10

У Чернігівській міській раді відмовили місцевому блогеру, громадському активісту Олександру Гашпару в наданні протоколів засідань містобудівної ради, посилаючись на відпустку чиновників ради, які не підписали вказані протоколи. Про це повідомляє представник Інституту масової інформації у Чернігівській області.

Запитувач просив надати протоколи засідань архітектурно-містобудівної ради при Управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради, які відбулися з початку 2017 року.

Розпорядник у відповіді зазначив, що надати копії розпоряджень не можуть через те, що начальник управління архітектури та містобудування і головний архітектор міста перебувають у відпустці, а тому не можуть їх підписати.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний вважає таку відмову необґрунтованою:

«Розпорядник посилаючись на ч.4 ст.20 Закону веде мову про подовжений строк розгляду запиту (20-денний), проте, відповідно до вказаних положень, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

В обґрунтуванні такого продовження розпорядник наводить проблему відсутності підписів та перебування відповідних осіб у відпустках – проте ні одне, ні інше не є належним обґрунтуванням, оскільки описані проблеми не стосуються проблем з наданням великих обсягів інформації і не стосуються пошуку серед значної кількості даних (причини, що описані у законодавстві)», – зазначає Ратушний.

 

 

«Доступ до правди»