Чим годують в Ківерцівській лікарні - відповідь на запит

27 Січня 2023 00:00

Після скарг мешканців Ківерців на якість харчування в міській лікарні Ківерців, журналісти видання «Район.Ківерці» вирішили запитати у міськради, яке ж меню для пацієнтів комунального закладу.

У відповіді на запит до міської ради Ківерців виконавиця обов'язків генерального директора комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня» Людмила Хомік розповіла про те, що у своїй діяльності в частині норм харчування заклад керується наказом МОЗ України від 29 жовтня 2013 року №931 «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні».

«В комунальному підприємстві «Ківерцівська центральна лікарня» існують затверджені меню для харчування пацієнтів, в яких передбачені м'ясні та рибні страви, що відповідають нормам зазначеного наказу МОЗ», – зазначили у відповіді на запит керівництво лікарні.

Також Людмила Хомік вказала, що на потреби лікарні міська рада Ківерців виділила додатково 200 000 гривень. Ці гроші пішли на покращення харчування в закладі та додаткові закупівлі харчових продуктів.

«Окрім того, щотижнево через Координаційний центр Ківерців старостинські округи громади та приватне підприємство «КліомаСервіс» надають благодійну допомогу у вигляді харчових продуктів, які також використовуються для військовослужбовців», – йдеться у відповіді на запит.

Людмила Хомік надала також копії затверджених меню в лікарні у 2022 року.

Меню в лікарні протягом одного з тижнів 2022 року

Обід та вечеря, судячи з додатків, досить різноманітні:

·        пшенична каша:

·        смажена риба;

·        овочі;

·        омлет;

·        кава, чай, компот;

·        супи та борщі;

·        куряче м'ясо;

·        тефтелі;

·        підлива;

·        молода картопля;

·        випічка.

Тож, як виявляється, через запит можна взнати і те, чим годують у комунальних закладах за кошт платників податків – і школярів, і пацієнтів лікарень, і відвідувачі інших їдалень, що фінансуються за державний та комунальний кошт. Запитуйте – і отримуйте свої відповіді.

«Доступ до правди»