Чи буде бахмутська влада комунікувати з громадою через Телеграм - відповідь на запит

15 Січня 2024 00:00

Мешканці Бахмутської громади спілкувались з народною депутаткою Оленою Шуляк про компенсацію за пошкодження та знищення майна. Тоді й вирішили, що інформації недостатньо, і оптимальним для всіх каналом комунікації був би телеграм-канал від місцевої влади для комунікації щодо оформлення документів на компенсацію, отримання різних довідок та інших послуг.

Про це повідомляє портал "Бахмут.ін.юа"

Заступник начальника Бахмутської міської військової адміністрації Олександр Марченко повідомив, що міська рада не має спеціалістів, які б створили телеграм-канал.  

Водночас телеграм-канал під назвою «Бахмут хоче жити» вже створила ініціативна група. До нього долучилися більше 16 тисяч містян. Щодня люди пишуть запитання адміністраторам групи, які не є експертами, а лише діляться власним досвідом. Натомість такі експерти працюють у Бахмутській міській раді. 

Громадська організація «Бахмутська Фортеця» разом з ініціативною групою активних бахмутян офіційно звернулася до міськради з проханням долучити цих експертів до відповідей на питання та забезпечити участь спеціалістів у роботі телеграм-каналу «Бахмут хоче жити».

Текст звернення до міськради. Фото: скріншот

У відповіді на запит голови ГО «Бахмутська Фортеця» — головної редакторки «Бахмут IN.UA» Ганни Бокової Бахмутська міська рада зазначила, що «органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України». 

Тобто експерти Бахмутської міської ради не можуть консультувати громадян у телеграм-спільноті. Бахмутянам також порадили звертатися й до інших органів державної (виконавчої) влади.

«Питання, які порушуються мешканцями Бахмутської міської територіальної громади у телеграм-каналі «Бахмут хоче жити», відносяться й до компетенції та повноважень інших органів державної (виконавчої) влади.  

Мешканці Бахмутської міської територіальної громади можуть реалізувати своє право шляхом надіслання електронного звернення на електронну адресу citizen@bahmutrada.gov.ua, а з питань, що не належать до компетенції та повноважень виконавчих органів Бахмутської міської ради шляхом звернення до відповідних органів державної (виконавчої) влади», — пояснили у міськраді.

 

Відповідь міськради на запит ГО «Бахмутська Фортеця». Фото: скріншот

 «Доступ до правди»